Karrierekanonen

[Karriereserien / Warhammer 4th]

I dag kom den nyhed jeg havde gruet for/glædet mig til: Et preview af Warhammer 4th editions karrieresystem der fuldstændig overflødiggør mit nøje planlagte (kun halvt løgn) indlæg om hvad jeg mener skulle gøres for at forny og forbedre det.

Et par af mine pointer var:

 • Mulighed for at blive i en karriere og arbejde på at opnå mesterevne. Det er en ide der allerede er antydet i 3rd edition.
 • Større fokus på karrierens sociale status. Det vil dels gøre systemet mere present i spillet generelt, men også gøre metaspillet omkring karriereskiftet mere nuanceret og give mulighed for masser af rollespil.
 • Næringsbrev. Det hænger lidt sammen med ovenstående, men giver også mulighed for at skabe et dynamisk spil omkring det at balancere sin karriere med at rejse og være på eventyr og skaffe kontakter.
Apothecary-Career-Page
Der er endda skruet ned for pergamentfiltret – yay!

Alle tre ting der adresseres i det korte preview!

Og så har de oven i købet udvidet karriererne med en „lodret akse“ (á la troldmænd i førsteudgaven). Og de siger direkte at det her er Imperiets karrierer – en ting jeg tidligere har nævnt som noget man burde rydde op i, dels fordi systemet kan virke kunstigt i ødemarken, og dels fordi jeg synes det virker dårligt at trække race-/regionsspecifikke ting ind i en almen liste. Nå ja, og så giver det også en organiseret fremstilling der gør det muligt at starte fra bunden og se hvad man kan stræbe imod, eller gå direkte ind på et højere niveau, fx med en NPC. Til gengæld skelnes der ikke mellem basis- og avancerede karrierer – hvilket i mine øjne er en god ide.

Man kan ikke ud fra previewet se alle karrierer, så den del kan jeg ikke vurdere, men med 8 klasser med hver 8 karrierer gange 4 niveauer er der en pæn chance for at de er dækket ind. Colour me impressed.

Så nu tror jeg bare at jeg venter og ser hvad der kommer (det lyder til at der går et par uger mere inden PDF’en bliver sendt ud) – og fra at være forsigtigt optimistisk er jeg nu gået over til decideret hypet. (Gæsteindlægget er ikke glemt, men det kommer når det kommer).

5 thoughts on “Karrierekanonen

 1. johsbusted juli 6, 2018 / 1:36 pm

  Det er interessant.
  Hvad synes du om artworket?

  Der er jeg måske ikke helt så colour me impressed. Ham der Pit Fighteren ligner jo meget fra D&D 🙂

  Liked by 1 person

  • Thomas Munkholt juli 6, 2018 / 2:17 pm

   Mjoh, jeg synes faktisk han er okay – jeg tænker det som et lidt teatralsk gladiator-look. Der må gerne være lidt bredde i stilen, og de mange andre karrierer vi efterhånden har set, synes jeg har været overvejende gode. Den illustration jeg ikke kan lide, er flod-bagholdet fra deres Combat-preview, for den er teknisk virkelig dårlig. Men jeg kan godt lide at de tilstræber at fortælle lidt mere historie end 2nd edition gjorde.

   Like

 2. Thais Munk juli 6, 2018 / 1:46 pm

  Jeg er sgu godt nok også spændt. Det kan blive virkelig godt. Jeg er især spændt på hvordan man så kan ændre karriererne.

  TIl gengæld må vi se hvordan det bliver med Reikland som udgangspunktet for bogen. Af alle Imperiets provinser er det godt nok den kedeligste i min optik. Nu får vi se, inklusiv hvornår vi får pdf’en 😀

  Liked by 1 person

  • Thomas Munkholt juli 6, 2018 / 2:22 pm

   Med Reikland sætter man virkelig en baseline for normaliteten. Det kan være hensigtsmæssigt og styrke billedet af en avanceret civilisation hvis primære trussel kommer indefra i form af korruption og Kaos. Det vil også være lettere for C7 at forklare det hvis der er noget i settingen de ønsker at gøre anderledes end tidligere. Omvendt har du ret, faren er at det kan blive lidt forudsigeligt.

   Like

   • Thais Munk juli 6, 2018 / 4:09 pm

    At beskrive Imperiets civilisation for “avanceret” synes jeg er et meget positivt take på det 😀
    Men ja, Reikland er mere “civiliseret” end en del andre steder i Imperiet som f.eks. Ostermark, Nordland og Stirland bare for at nævne et par stykker.

    Det er desuden en godt pointe. Vi får se hvordan det bliver.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s