Otte siders Kaos

Jeg har tidligere nævnt at jeg blev lokket ind i Warhammer af et reklamehæfte i Dragon 116. Nu fandt jeg det så endelig, denne gang fra White Dwarf 82 hvor det også blev bragt.

forside
Download *

Grunden til at jeg ledte efter det i første omgang, var nostalgi over den lille novelle i starten der virkelig talte til min fantasi – ikke så meget den interessante, men noget klodsede world-building, men hovedpersonen, Gotters, desperation og den sidste afsløring af at han havde ret – dommeren stod i ledtog med kaos … og ikke blot det, kultisterne havde arrangeret direkte forbindelse til fængslet, og han var mutant! Det er fandme skummelt. Dengang var en heksejæger anderledes magtesløs end de præsenteres i anden og tredje udgave.

Derudover præsenterer hæftet nogle af de nye og de seje features ved spillet og grundbogen: karrierer, evner, bestiarium, scenarie, magisystem og verden.

Endelig bider jeg mærke i to ting: For sin tid er det virkelig markant design, og tanken om at sende otte farvesider ud i to store magasiner er stadig lidt mind-blowing. Helhedsindtrykket føles stærkt og adskiller sig tydeligt fra generisk firserfantasy.

For det andet, og det er egentlig det mest interessante, så er Cthulhu-indflydelsen meget tydeligere her i starten, ikke mindst i kosmologien der præsenteres i novellen hvor „amfibie-væsner“ (≈ Elder Things) terraformer planeten og åbner porten for interdimensionelle uhyrligheder.

(…) gibbering mounds of slime exploded into thousands of shrieking forms. Huge tentacled horrors squirmed and writhed (…)

Og fra beskrivelsen af spillet:

a brooding medieval world where nightmares come true and malignant entities stalk behind closed doors (…) dark gods, whose very forms are an abomination (…)

Og den lille coda:

Dark tendrils of mist crept slowly over the dockside, and coiled sinuously around the moorings. Dim lights appeared over the top of the jetty accompanied by a faint creaking and a repulsive slavering face. With a shriek of terror, the adventurers turned and fled …

*) Rettigheder? Det er en reklamefolder, så jeg tænker at det går. Alle rettigheder tilhører Games workshop.

One thought on “Otte siders Kaos

  1. Thais Munk juli 28, 2018 / 8:53 am

    Hov, jeg troede faktisk at jeg havde kommenteret her. Tak for at dele den med os, det er en fedt lille novelle 😀

    Jeg kan især godt lide at heksejægerens skæbne er ukendt, omend det godt nok ikke ser lyst ud for ham. Har du nogensinde læst de to noveller der er i begyndelsen og slutningen af “Apocrypha Now!” ? Den novelle du postede mindede mig lidt om dem. De har denne fede 1st edition feel, hvor ting ikke bliver forklaret til døde.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s