Med døden som trumf

[Novellescenarie – Warhammer]
Jeg hygger mig med et Warhammer-novellescenarie (igen går jeg bare efter at skrive det i mit eget tempo og se om det så kan bruges til noget), og det er et centralt element at man spiller kort, både i fiktionen og som metamekanik. Oprindeligt var det terninger, men der er nogle foræringer ved at benytte kort (fire kulører, kort med motiver, hemmelig hånd, esser i ærmet osv.), så det gik dén vej. For at holde det enkelt var det fra starten en kongstanke at man skal kunne spille det med et normalt sæt kort, altså ikke fx tarot hvad jeg ellers kunne være fristet af.

IMG_6946Ikke desto mindre er det ikke lykkedes mig at holde mig helt på måtten. Så nu kan man benytte almindelige kort, men nogle af dem har en særlig in-game tolkning, så ruder konge er fx Kurfyrsten, klør dame er Jomfruen (kortsættet hedder Nulnvarianten fordi alle „fruerne“ er forskellige aspekter af Emmanuelle von Liebwitz) osv. Og så blev det jo hurtigt en naturlig tanke at lave et custom sæt der kan printes ud, så det hygger jeg mig med nu. Jeg vil også meget gerne lave billedkortene, for det er egentlig dér det bliver interessant (K=herskere, Q=fruer, J=pager og esser=Kaos!). Foreløbig har jeg planket grafik fra et tarotsæt til hofkortene (Leonardo Da Vinci Tarot © Lo Scarabeo), men det er kun placeholder.

Mere work-in-progress følger. Skulle scenariet en dag blive helt færdigt, kan jeg derefter begynde at overveje en række trumfkort (Major Arcana) gearet til Warhammer-universet, men der er jeg slet ikke endnu. Lige nu er udfordringen at finde en kortmekanik der er enkelt nok til at det ikke stjæler fra fortællingen – jeg er helt nede i Krig, eller allerhøjst Blackjack …

the-guard-room.jpg!Large.jpgAltså, det scenarie skriver jo sig selv. (‘Vagtstuen’, Nicolas Tournier, ca. 1620)

 

8 thoughts on “Med døden som trumf

 1. frederikjohannesjensen april 4, 2019 / 12:03 pm

  Nu er det jo velkendt at spil fordærver sjælen, så i warhammersammenhæng er det oplagt at kæde det sammen med kaos.

  Hvad med at spille Sorteper? Efterhånden som man lægger par ned, spilles flashbackscener der driver rollernes historier fremad. Hvad er det for en djævel, der forfølger dem? Hvorfor spiller de? Kulørerne på parret kan styre hvem der er med i scenen.

  Den sidste spillers historie ender tragisk.

  Liked by 1 person

  • johsbusted april 4, 2019 / 3:10 pm

   Det er meget let at ende i noget, hvor spillekortene bliver spillet og det er en et fint lille fortællerspil som du jammer frem Frederik.

   Men som jeg læser Thomas’ indlæg, så er der en historie, som måske ikke handler om flashbacks, men som er mere klassisk designet?

   Jeg glæder mig til at høre mere om den historie 🙂

   Liked by 1 person

   • Thomas Munkholt april 4, 2019 / 4:15 pm

    Ja, jeg har nogle tanker om en historie, og det kan jeg måske skrive om næste gang. Det er ikke min hensigt at lave en mekanisk fortællegenerator (i den ene ekstrem) eller at spillerne skal fortælle/udlægge en historie jeg på forhånd har skrevet (i den anden) – og begge dele er ellers meget tillokkende når der ikke skal være en spilleder.

    Liked by 1 person

 2. Thais Munk april 4, 2019 / 2:23 pm

  Det lyder fedt! 😀
  Jeg smilede af det med Nulnudgaven.

  Det klan være at du finder noget inspiration i Kristians “Vinterulvene”? Det bruger nemlig også et sæt spillekort som mekanik.

  Liked by 2 people

 3. Terese Nielsen april 4, 2019 / 3:16 pm

  Den Trettende Gang! Her bruges kort til at afgøre, hvem der sætter scener – og til at slå spilpersoner ihjel. Det er horror, og jeg ved ikke, om spilmekanikken passer til din historie, for den fastlægger også et præcist antal scener og den slags, men det er det bedste horror jeg har spillet, bla fordi det er delvist uforudsigeligt.

  Liked by 1 person

  • Terese Nielsen april 4, 2019 / 3:57 pm

   PS Men i Den Trettende Gang er det ikke karakter, der spiller kort. Man spillede Olsen i Teselskabet på Fastaval sidste år. Det kunne måske være interessant.

   Like

   • Thomas Munkholt april 4, 2019 / 4:09 pm

    Tak for forslag – jeg har læst dem begge (i denne forbindelse :). Jeg har også kigget på andre spil med fortællekort, bl.a. Brudefærd og Vigilante: Justified Revenge.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s