Ailigrund 6 – Czorn til Ferlangen

[Warhammer/Fate – kampagne]
(Siden sidst: Ailigrunds sønner (Wolfgang, Kurt, Mischa og Artan) er nået til Czorn hvor de skal aflevere en pakke fra en skaven til en ukendt modtager på kroen ‘De to fjer’ (en forvanskningssten). Det er den 20. februar, 2514. Oversigt over referater fra kampagnen her).

De to fjer

Vi troede egentlig vi havde mistet Artan der var forsvundet uden for Czorn sammen med tre unge landevejsbetjente, men han dukker op igen da det sjove er gået af at have ledt vagterne i fordærv med sin lokkende pibeurt. Han savner nye oplevelser og stimulanser.

Dy5h86iW0AEu9Ag
Med særbud til De to fjer

(Situationen er nu at Wolf har drukket et skavenprocuderet destillat der har gjort ham kæmpestor og stærk, men også aggressiv; Kurt har nydt godt af heling efter kontakt med den forvanskningssten vi skal aflevere, men er begyndt at mutere; Artan er afhængig af en tobak der har bragt ham i nær forbindelse med en hermafroditisk gud/inde; og Mischa bærer en spids, trekantet amulet nær huden der tilsyneladende bringer held (den tidligere ejer var ekstremt syg, men overraskende nok i live!).

Således genforenet holder vi et lille taktisk møde i vores beboelsesvogn (det er her Kurt opdager at der gemmer sig skæl under huden på hans helede hånd), inden vi mosler vognen gennem Czorns trange gader. Da det går i stå, må Wolfgang stige ud og true sig vej frem med sin nye, voldsomme fysik.

Kroen er meget fin og har også fine damer i vinduerne. Værtinden understreger at der er plads til alle der kan betale, og advarer mod at starte ballade. Vi bemærker et par barnagtige halvmennesker i baren, en muskuløs dværg med rødt strithår i selskab med et skulende menneske, og en mystisk mand der nærmest sidder og gløder og har en stav med et stearinlys i. Kurt finder ud af at manden hedder Baldus Riek, og han er køberen af Skorpesnits grønne sten. Baldus forventede kun at skulle give det halve af rottens lovede 20 guldkroner, men smider til sidst lidt ekstra i. Så kommer en skaldet mand (Sigmarpræst, får vi senere at vide) ind i følge med fire pansrede riddere/soldater og anklager Baldus for skændige forbrydelser mod ild-akademiet i Altdorf. Baldus har inden da vist interesse for Artans pibe, og han lister en guldring (med symbolet af en ottetakket stjerne, hvoraf den ene spids har en særlig form) i hænderne på ham, inden han overgiver sig.

Hurtigt videre

Heldigvis løber vi nu ind i Simon ‘Hestetyv’ (gruppen kender ham tilbage fra Krovas hvor de delte celle) der tilbyder at hjælpe gruppen ud af byen inden Sigmarpræsten retter sin interesse mod dem der leverede mystiske varer til kætteren Baldus. Han står selv og vil gerne ud af byen – han kender en vej, men har ingen penge, stik modsat vores situation. Enden bliver at vi bytter vognen ud med en simplere kærre og lader Simon bestikke byvagterne ved porten, og så vi ellers ude af byen igen. Egentlig havde vi lovet landevejsbetjenten Jürgen at blive, så vi kunne blive stillet for en dommer, men det er et problem til en anden dag.

Efter et par dages rejse henfalder Wolf – der fortsat vokser – i en krampetilstand og plages af destruktive drømme. Derefter er han ekstremt aggressiv, og hans krop har antaget sin tilsyneladende endelige form: to en halv meter høj, læderhud, en hidsig grimasse, lange arme, kraftige tænder og negle. Han skræmmer hestene og ender med at vride halsen om på den ene. Da han har stillet sin glubende sult i rå hestekød, falder hans aggressionsniveau.

Vi kommer kort efter til Schonfeld, men beslutter os for at tage hele vejen til Ferlangen der hele tiden har været vores endelige mål. Vi provianterer og sørger for nogle simple klude til Wolfs store krop. Simon rejser med og lærer os grundlæggende viden om verden uden for Ailigrunds mose. Alle er på det her tidspunkt ramt af psykiske ar efter kontakt med Kaos.

Fremme i Ferlangen

Den 12. marts ankommer vi langt om længe til Ferlangen. Det er ikke nogen stor by, men den er ret velhavende, og rige borgere fra Imperiet rejser hertil for at jage i skovene omkring den. Vi styrer direkte mod sagføreren Richard Neumann der havde skrevet det brev vi fandt på Kurts dobbeltgænger, Heinrich Scholtz (se spil 1). Der er ganske rigtigt en arv til Heinrich/Kurt, nemlig boet efter Thomas Scholtz. Huset er endnu ikke blevet solgt fordi Richard ikke hørte noget fra Heinrich, men der er en køber, og efter diverse salærer vil der være 15 guldkroner til sælger. Vi bliver dog enige om at se huset først og tage de ejendele vi er interesseret i, inden resten af interiøret bortauktioneres – så kan vi også overveje om vi eventuelt vil beholde det.

Og efter et dyrt stop hos en konditor er vi på vej ind i skoven, mod huset …

90a95cf8c597bfaeff990b3061331c50.jpg

Ferlangen er en yndet lokalitet for velhavende familier med interesse i jagt.

Note: Vi runder Ailigrund-eventyret af næste gang med et kort, enkeltstående eventyr baseret på et kommercielt scenarie (indtil nu har det være hjemmeproduceret). Kampagnen var som nævnt tidligere allerede i gang da jeg kom ombord (jeg kom med i gruppen via Pen and Paper Denmark på Facebook), og den oprindelige ide var at spille The Enemy Within (med Fate-regler), men det fik jeg jo så spoleret da jeg kom med og kendte historien ud og ind. Den opmærksomme læser vil naturligvis kunne se at de forbyttede identiter alligevel kom i spil, men her førte det altså til en hel anden historie. Der var så egentlig forberedt en stor sandkasse vi kunne rode rundt i, men vi blev enige om at spille hen imod en foreløbig slutning – kampagnen kan så eventuelt tages op igen senere, og der var enighed om lysten til at spille noget mere sammen. Jeg kommer til at byde ind med noget som spilleder næste år (Band of Blades, måske? Eller noget Trail of Cthulhu/Fall of Delta Green?), og en anden har snakket om Forbidden Lands.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s