Rollspel.nu anmelder

pistol
„Dårligt design“

Laaste Døre har fået hele to anmeldelser på Rollspel.nu (de har begge læst den engelske udgave, Closed Court).

„Henke“ skriver blandt andet (læs hele anmeldelsen):

ett ganska gammalt äventyr och greppen i historien är inte längre nya, men jag vill ändå påstå att det åldrats med full värdighet och jag blir väldigt sugen på att spela det

Mens „god45“ giver det 1 ud af 5 (læs hele anmeldelsen):

Du får inte göra ett scenario om att få folk att må dåligt på riktigt, det är fan inte okej. Att scenariot har noll politiskt eller kommenterande innehåll och är dåligt designat hjälper inte

God45 har sat sig for at anmelde alle scenarier på Alexandria, og han har tidligere gjort noget tilsvarende til det svenske Scenariebiblioteket. Det er en imponerende indsats han lægger for dagen, og jeg kunne godt tænke mig at se endnu flere af de diskussioner det giver, selvfølgelig også gerne flere forskellige anmeldelser/kommentarer/oplevelser. (Du kan finde mine scenarie-gensyn under Anmeldelser).

fetchSidespor: I det hele taget må jeg indrømme en vis nostalgi over at møde et aktivt rollespilsforum. Rollespilsgrupperne på Facebook var udmærkede, men bare slet ikke det samme. Fordelen dér var det store antal medlemmer/læsere i fx Pen and Paper Danmark over for de Tordenskjolds soldater der er meget aktive på et forum, hvilket man også ser lidt af på Rollspel.nu – men mulighederne for at følge en tråd og referere til andre diskussioner er bare mange gange bedre end på Facebook.

6 thoughts on “Rollspel.nu anmelder

 1. frederikjohannesjensen november 9, 2019 / 10:54 am

  Tillykke med anmeldelserne.

  Det er meget fedt at God45 nylæser scenarierne og er ufarvet af nostalgi og Fastavalhype.

  Tydeligt at han har en præference for Vampire/horror/investigation og ikke er meget til meta og komedie.

  Skønt hvis vi kan få næste generation af internettet, hvor den ikke-anonyme samtale garanteres af en standard og ikke af en privat aktør.

  Liked by 1 person

 2. Kristian november 9, 2019 / 9:11 pm

  Jeg var Gendarmen, da vi spillede det, 95 eller 96, i gymnastiksalen på en skole i Assens. Det var vildt (og) godt.

  Liked by 2 people

 3. Morten Greis november 9, 2019 / 10:52 pm

  Det er spændende at læse med på God45’s anmeldelser – selvom der er ting, han ikke synes at ynde.
  Jeg har selv været spiller på Laaste døre og senere selv kørt det privat. Jeg havde en rigtig god oplevelse med det begge gange, selvom jeg ser det som lettere bedaget nu, men også ser det som noget nyt og spændende for sin samtid. Vi er blevet bedre til at skrive den type scenarier, og man kan ikke klandre scenarier for at være blevet skrevet på den tid, hvor de blev skrevet.

  Der er dog en værdi i at få God45’s udefrakommende blik.

  Liked by 1 person

 4. johsbusted november 11, 2019 / 9:56 am

  På det seneste har jeg opdageret at jeg ikke kan høre Nirvanas Nevermind. Jeg kan kun opleve musikken sammen med mine personlige minder fra da jeg var teen, min viden om hvad grunge gjorde musikhistorisk osv. Vi er selvfølgelig altid allerede sat i en form for forståelse når vi møder kunst (og resten af verden), som låser os mere eller mindre i en fordom, men lige med Nevermind er min egen bias meget tydeligt for mig.

  Og det er det, fordi det album er så ikonisk og helt særligt – for mig og den kultur jeg er rundet af. Det er så meget mere end blot musikken, så jeg ikke længere rigtigt kan høre musikken, selvom jeg prøver.

  Det er på samme måde med Laaste Døre for mig. Jeg har sagt det mange gange, men i min analyse af den danske scenarietradition er det måske det vigtigste værk – altså helt scenarielitteraturhistorisk. Og personligt, betød min læsning af det, så meget at jeg faktisk ikke tror jeg ville kunne læse eller spille det i dag.

  Det er sjovt med et udefra blik og personligt er jeg selv så fanget i fandom, at jeg ikke rigtig kan argumenterer imod anmeldelsen, selvom den synes helt urimelig.

  1 ud af 5? Det er jo vanvittigt.

  Liked by 2 people

  • Thomas Munkholt november 11, 2019 / 10:03 am

   :´) Man skal ikke diskutere de anmeldelser man får, men jeg foretrækker klart scenariernes svar på ‘Nevermind’ frem for ‘Birth of a Nation’.

   Liked by 2 people

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s