Lidt random Warhammer-nyt

Meget skidt er sagt om Cubicle 7’s udgivelsesrate for Warhammer 4e, selv med forbehold for Covid 19, men en nylig update antyder at ambitionerne fortsat ikke mangler noget. Jeg bringer linket til den her fordi jeg bemærker at der minsandten også er en magibog: The Winds of Magic:

A history of the lore and practice of magic in the Empire, the High Magic of the Elves, and the runes of Dwarfs. Expanded careers for all eight varieties of human Wizard, as well as additional spells. Finally, an alternate magic system is included, allowing daring casters to create and customise their own spells and rituals!

Så måske løser de alt det jeg sidder og roder med nu (nej). Dertil kommer flere scenariesamlinger, to companions, en karrieudvidelse, to by-guides og en bestiary (!). The Enemy Within lever (angiveligt) også stadig (faktisk har de lige lovet at del to lander som PDF om tre uger …).

Jeg vil også benytte anledningen til at reklamere for et særdeles interessant indlæg fra Ben Scerri (en af de førstebølgeforfattere på WFRP4 der for nylig gik eller blev gået) om kønsroller og seksualitet, et emne jeg selv tidligere har berørt ganske let (Ikke kun et kønt ansigt), men han går all-in: Sexuality & Gender in Warhammer (Part #1). Hovedpointen er at ikke blot er det rigtigt for Warhammer at være inkluderende, bare fordi, der er også in-setting argumenter for det, og der lå en modkultur i spillets rødder der i dag naturligt kunne komme til udtryk på dette punkt. (Han har også skrevet om karakterer fra andre dele af verden end Imperiet – klart også et felt der i 2020 føles noget bedaget og trænger til at komme fri af de kulturelle (ofte negative) stereotyper).

Graeme Davis er også blevet vældig aktiv på sin blog (men apropos Scerris indlæg ærgrede jeg mig faktisk over at netop Davis ikke benyttede anledningen til at omskrive nogle af bipersonerne i Enemy in Shadows til kvinderoller).

DOTR-Sample-Spreads-boat.jpg

Teaser fra Death on the Reik, mere her.

4 thoughts on “Lidt random Warhammer-nyt

 1. johsbusted maj 13, 2020 / 9:31 am

  Jeg har endnu ikke læst hele indlægget.
  Kun kommet til sætningen: “Så måske løser de alt det jeg sidder og roder med nu (nej).”

  Det er så meget dead on, hvordan jeg har det med Warhammer udgivelser. Det er derfor jeg er kæmpe fan af dit projekt 🙂

  Liked by 1 person

 2. johsbusted maj 13, 2020 / 9:50 am

  Nu har jeg rent faktisk læst indlægget og tjekket links mm. 🙂

  Måske er det vores kampagne. Måske det følelsen af ikke at komme så meget ud. Men jeg købte Rough Nights and Hard Days på tilbud som Epic Pandas konkursudsalg og jeg føler lidt at det var dumt jeg ikke også købte startersættet, der også var på tilbud. Jeg sidder og tjekker de andre små udgivelser ud.

  Der er jo ikke udgivet så meget og nu hvor jeg har to bøger, så kunne jeg måske faktisk købe det hele! Man kan jo være med fra starten nu…

  Samtidig ved jeg, at jeg alligevel ikke får læst alle bøgerne 🙂

  Liked by 1 person

  • Thomas Munkholt maj 13, 2020 / 10:23 am

   Startsættet er klart et tilbud værd. Uanset om man samler på ALTING eller ej.

   Like

   • johsbusted maj 13, 2020 / 10:29 am

    Øv, det er forsent nu. En anden har købt det.
    Men nok meget godt ift. reolplads 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s